Integritetspolicy

1. Vad är Norwegian Reward?

Norwegian Reward är ett lojalitetsprogram som erbjuds av Norwegian Air Shuttle ASA ("Norwegian"). Genom att bli Medlem i Norwegian Reward kan du tilldelas CashPoints och tjäna speciella Rewards genom att köpa biljetter från Norwegian eller produkter och tjänster från några av Norwegian Rewards partners ("Partners"). Intjänade CashPoints kan användas av Norwegian Reward-medlemmar för att köpa flygbiljetter eller andra relaterade produkter och tjänster från Norwegian.

För enkelhetens skull, här får du en kort förklaring av Norwegian Rewards huvuddrag:

  • CashPoints: Vår digitala valuta som Medlemmar kan tjäna och använda genom att köpa biljetter och andra produkter och tjänster från Norwegian eller andra av Norwegian Rewards Partners.
  • Rewards: Förmåner, såsom gratis incheckat bagage som Medlemmar kan tjäna genom att vara trogna kunder hos Norwegian.
  • Reward-partner: Övriga företag som, genom ett avtal, kan erbjuda Norwegian Reward-medlemmar möjligheten att tjäna CashPoints och dra nytta av specialerbjudanden. Som Medlem i Norwegian Reward måste du identifiera dig själv som sådan när du gör köp hos våra Partners för att kunna tjäna CashPoints.
  • Reward-nummer: Som Reward-medlem tilldelas du ett Reward-nummer, vilket används för att koppla samman dig med köpen du har gjort hos Norwegian eller några av våra Partners.
  • Familjekonto: Detta är en lösning som gör det möjligt för Medlemmar att kollektivt tjäna och använda CashPoints på ett konto.

Mer information finns i Villkoren för Norwegian Reward.

När du blir Medlem i Norwegian Reward kan du logga in på ditt eget konto på vår webbplats och hålla koll på dina registrerade flygningar och intjänade CashPoints. Som Medlem får du statusuppdateringar och Medlemserbjudanden. Tänk på att du som Medlem kan administrera kommunikationsinställningarna på din Reward-profil. Vårt Reward-program har en lång lista över Partners som låter dig tjäna CashPoints inte bara när du köper flygbiljetter med Norwegian, utan också när du handlar online, bokar ett hotell eller gör andra köp.

Observera att medlemskapet i Norwegian Reward-programmet är frivilligt. Du kan köpa flygbiljetter och andra produkter och tjänster från Norwegian eller köpa produkter och tjänster från våra Partners utan ett Norwegian Reward-medlemskap, men du kommer inte att kunna tjäna CashPoints eller vara berättigad till Rewards.

2. Allmänt uttalande om tillämplighet av denna Integritetspolicy

När du blir Medlem i Norwegian Reward är det nödvändigt för oss att samla in och använda personuppgifter om dig för att kunna uppfylla våra skyldigheter gentemot dig som Medlem. Skyddet och sekretessen av din personliga information är viktig för Norwegian Reward och vi är fast beslutna att skydda den.

Som Medlem i Norwegian Reward är Norwegian kontrollant för all behandling av dina personuppgifter av Norwegian eller något av dess dotterbolag. Som kontrollant ansvarar Norwegian för att definiera ändamålet med behandlingen av dina personuppgifter och även för att följa gällande dataskyddslagstiftning. Norwegians adress och kontaktuppgifter finns längst ner på denna sida.

Observera att när du interagerar och/eller kommunicerar med några av Norwegian Rewards Partners gäller inte denna Norwegian Reward-integritetspolicy. Du har rätt till att få information om insamlingen, användningen, behandlingen och skyddet av dina personuppgifter av våra Partners genom att kontakta den relevanta Partnern. Dina personuppgifter relaterade till interaktioner med någon av våra Partners, som skickas till eller mottas av Norwegian Reward som en del av lojalitetsprogrammet, regleras dock av denna Integritetspolicy.

3. De Personuppgifter som Norwegian Reward samlar in och genererar

3.1 Introduktion

Denna Integritetspolicy förklarar hur Norwegian Reward samlar in, använder och offentliggör Personuppgifter när du använder Norwegian Reward och på annat sätt interagerar med programmet som beskrivs nedan. Den förklarar våra databehandlingsaktiviteter, dess ändamål, vilka kategorier av personuppgifter dessa aktiviteter omfattar och den rättsliga grunden för dessa behandlingsaktiviteter.

I denna Integritetspolicy informerar vi dig också om dina rättigheter relaterade till vår behandling av dina personuppgifter, alla eventuella överföringar som vi kan göra av dina personuppgifter och vår cookiepolicy.

3.2 Etablering av Medlemskap i Norwegian Reward

Vid etablering av ett medlemskap i Norwegian Reward blir du ombedd att tillhandahålla oss information såsom ditt namn, födelsedatum och kön samt din e-postadress, och vårt system tilldelar dig ett Reward-nummer och identifierar det språk och den valuta du föredrar. Utöver detta, vid bokning av flygningar eller andra relaterade produkter och tjänster från Norwegian, blir du ombedd att tillhandahålla oss information såsom ditt telefonnummer och din adress.

Ändamålet med dessa behandlingsaktiviteter är att vi ska kunna etablera och tillhandahålla en lojalitetstjänst och att våra Medlemmar effektivt ska kunna hantera sina medlemskonton.

Den rättsliga grunden för behandlingen av dina uppgifter som beskrivs i detta avsnitt är att det är nödvändigt för oss att uppfylla våra skyldigheter i enlighet med Norwegian Rewards Villkor och bestämmelser.

3.3 Etablering av Familjekonto i Norwegian Reward

Norwegian Reward tillåter sina Medlemmar att skapa eller ansluta sig till ett Familjekonto. Familjekontot gör det möjligt för Medlemmar att tjäna och använda CashPoints kollektivt. Genom att skapa ett Familjekonto utses du till administratören för kontot (Kapten) och du blir ombedd att tillhandahålla information om andra Medlemmar av kontot, såsom en e-postadress, Reward-nummer och ditt förhållande till dem. Om du bjuder in personer under 16 år blir du ombedd att skapa ett konto åt dem, vilket hanteras av dig. För att registrera en person under 16 år måste du tillhandahålla information om dennes födelsedatum, namn och kön. I Norwegian Rewards Villkor och bestämmelser hittar du mer information om Familjekonton.

Ändamålet med dessa behandlingsaktiviteter är att ge våra Norwegian Reward-medlemmar möjligheten att etablera och ansluta sig till ett Familjekonto och för våra Medlemmar att gemensamt kunna hantera sitt Medlemskap i Norwegian Reward genom Familjekontot.

Den information som du har tillhandahållit för att etablera ett Familjekonto och för att vara administratör eller Medlem av ett Familjekonto raderas när en Familjekonto-medlem raderar sin Norwegian Reward-medlemsprofil eller när han/hon lämnar Familjekontot.

Den rättsliga grunden för behandlingen av dina uppgifter som beskrivs i detta avsnitt är Norwegian Rewards Villkor och bestämmelser.

3.4 Hantering av ditt Norwegian Reward-konto

Den grundläggande funktionen hos Norwegian Reward är att låta dess medlemmar tjäna CashPoints och få Rewards genom att köpa flygbiljetter från Norwegian eller produkter eller tjänster från en av Norwegian Rewards Partners. Norwegian Reward-medlemskapet tillhandahåller dig ett personligt användarkonto på vår Webbplats, som du kan komma åt via din dator eller andra enheter. När du gör köp med Norwegian behåller Norwegian Reward information rörande din flygning, såsom destination och pris, för att tilldela det relevanta beloppet av CashPoints i ditt Medlemskonto. Om du köper produkter från en av våra Partners skickar Partnern information om de köpen till Norwegian Reward, såsom ditt Reward-nummer, ditt namn, ditt transaktionsdatum och antingen CashPoints som ska tilldelas (om Partnern beräknar de CashPoints som ska tilldelas) eller transaktionsvärdet (om Norwegian Reward beräknar de CashPoints som ska tilldelas).

När du spenderar CashPoints behandlar Norwegian Reward information, såsom ditt Reward-nummer, CashPoints att spendera, flygnummer och resedatum.

Norwegian Reward-medlemmar kan också kvalificera sig för Rewards, inklusive Limited Edition Rewards, t.ex. efter köpet av ett fast antal flygningar eller efter att ha tjänat ett fast belopp av CashPoints. För detta ändamål använder Norwegian Reward ditt Reward-nummer och tillhandahåller dig med unik information på din inloggade sida på vår webbplats.

Norwegian Reward strävar hela tiden efter att göra allmänna förbättringar av lojalitetsprogrammet, vilket innebär, till exempel, att segmentera våra Medlemmar i grupper och/eller skräddarsy nyheter och erbjudanden till Medlemmarna. För detta ändamål behandlar Norwegian Reward de personuppgifter om dig som nämnts ovan. Dessutom skickar Norwegian Reward dig ett månatligt e-postmeddelande för att informera dig om statusen på ditt Medlemskap, inklusive uppgifter om intjänade CashPoints, antal flygningar och andra relevanta Medlemsuppgifter. Denna månatliga uppdatering är en obligatorisk del av medlemskapet.

Om du raderar ditt konto i enlighet med Villkoren och bestämmelserna raderas dina personuppgifter i enlighet därmed, förutom transaktioner, inklusive eventuella motsvarande uppgifter, kopplade till ditt CashPoint-saldo. Detta inkluderar också ditt namn och Reward-nummer. Sådana uppgifter behålls i 5 år, räknat från den dag transaktionerna behandlades av vårt system. Vi lagrar dessa uppgifter i enlighet med våra lagliga skyldigheter. Uppgifter rörande användningen av Limited Edition Rewards raderas efter 14 månader. Se också avsnittet ”Dina rättigheter” nedan för ytterligare information om din rätt att få dina uppgifter raderade.

Den rättsliga grunden för behandling av dina personuppgifter som beskrivs i detta avsnitt är ditt godkännande av villkoren för köp av produkter från Norwegian eller några av Norwegian Rewards Partners utöver ditt godkännande av Norwegian Rewards Villkor och bestämmelser.

3.5 Marknadsföring

För att du ska kunna dra nytta av förmånerna med att vara en Norwegian Reward-medlem kommer Norwegian Reward att skicka dig, eller på andra sätt göra dig medveten om, de olika kommersiella förmånerna av att vara en Medlem. Sådan information om kommersiella förmåner kan inkludera information om speciella flygerbjudanden, kommersiella nyheter från Norwegian Reward och tips för att tjäna extra CashPoints. Det kan också avse att inkludera dig i ett Medlemssegment och tillhandahålla dig med kommersiella erbjudanden i enlighet därmed, tillhandahålla dig med information om andra speciella eller säsongsbetonade erbjudanden och bjuda in dig till att gå med i våra aktiviteter.

För detta ändamål använder Norwegian Reward uppgifter, såsom ditt namn, ditt Reward-nummer och din e-postadress. Om Norwegian Reward anställer några underleverantörer för att behandla dina personuppgifter för detta ändamål, t.ex. Facebook, Oracle eller Google, kommer lämpliga skyddsåtgärder såsom Binding Corporate Rules, EU-standardavtalsklausuler, EU-US Privacy Shield eller liknande att säkerställa en tillräcklig skyddsnivå för dina personuppgifter. Observera att sådana underleverantörer ansvarar för sina egna integritetspolicyer.

Personuppgifter behandlade för marknadsföringsändamål raderas efter 12 månader. Om du raderar din profil och därigenom avslutar ditt Medlemskap i Norwegian Reward, kommer dessa uppgifter att anonymiseras.

Den rättsliga grunden för behandling av dina personuppgifter är ditt samtycke. Du kan hantera dina samtycken till detta behandling genom att klicka på inställningar i ditt användarkonto på vår webbplats. Observera att återkallande av något samtycke inte påverkar lagenligheten av den behandling som har ägt rum baserat på ett samtycke som gavs före återkallandet.

3.6 Personifiera ditt konto

Norwegian Reward syftar till att göra lojalitetsprogrammet mer individualiserat och främja användarvänligheten för våra Medlemmar. För att främja allmänna förbättringar av vår e-posttjänst och personifiering av e-postinnehåll analyserar vi respons och trafik från vår e-postkommunikation, såsom klickfrekvens. För detta ändamål är det nödvändigt att behandla dina personuppgifter, såsom ditt namn, din e-postadress och ditt Reward-nummer. Vi använder också dina personuppgifter genom hemsidans klickdata, vilket innebär att vi använder några av dina personuppgifter när du surfar på vår webbplats för att förbättra dess prestanda, förbättra din användarupplevelse och för att göra det möjligt för oss att upptäcka och förhindra bedrägligt beteende.

Eventuella personuppgifter behandlade för detta ändamål raderas efter 12 månader. Norwegian Reward behåller revisionsloggar i 18 månader i enlighet med legitima intressen och våra lagliga skyldigheter.

Den rättsliga grunden för behandling av dina personuppgifter i enlighet med nämnda aktiviteter baseras på ditt godkännande av Norwegian Rewards Villkor och bestämmelser, legitima intressen och är i enlighet med Norwegian Rewards cookieregler (samtycke eller webbläsarinställningar).

3.7 När du interagerar med vår kundtjänst

Norwegian Reward erbjuder olika former av kundtjänst för att vi ska kunna hjälpa dig vid behov. För att vi ska kunna tillhandahålla dig kundtjänst behöver vi behandla dina personuppgifter för att kunna identifiera dig och hjälpa dig så gott vi kan. På vår webbplats kan du fylla i ett kontaktformulär eller välja att använda vår chattfunktion. För att förbättra vår kundtjänst kan vi använda imitation ("impersonation"), vilket gör det möjligt för vår kundtjänstpersonal att uppleva och visa eventuella problem som har rapporterats till oss, genom att logga in på ditt konto.

Alla revisionsloggar som bevaras för ändamålet att tillhandahålla dig kundtjänst raderas efter 18 månader. All annan information rörande eventuella klagomål som du kan ha lämnat in till oss lagras i 10 år för att vi ska kunna uppfylla alla dina rättigheter enligt konsumentskyddslagar.

Den rättsliga grunden för behandling av dina personuppgifter för kundtjänständamål är legitima intressen, våra lagliga skyldigheter och ditt godkännande av Norwegian Rewards Villkor och bestämmelser.

4. Varför Norwegian Reward offentliggör personuppgifter

Vi säljer inte dina personuppgifter till marknadsföringsföretag utanför Norwegian Reward. Vi får endast dela dina personuppgifter enligt följande:

  • Med våra tredjepartsleverantörer som utför Norwegian Reward-affärsverksamhet eller arbetar på våra vägnar och på våra instruktioner som databehandlare för ändamålet som anges i denna Integritetspolicy;
  • För att skydda och försvara Norwegian Reward (inklusive upprätthålla eventuella tillämpliga villkor och bestämmelser); eller
  • Till offentliga myndigheter eller regeringar när det krävs enligt lag, reglering, rättsprocess eller verkställbar statlig begäran.

Vi kan också dela aggregerade uppgifter med våra affärspartners och koncernföretag för olika ändamål, t.ex. för att förbättra Norwegian Reward-programmet för systemadministration, statistik, forskning och analys.

Om du inte vill tillhandahålla oss dina personuppgifter kanske vi inte kan tillhandahålla den tjänst du begär eller informera dig om andra produkter och tjänster som erbjuds av Norwegian Reward.

5. Cookies och liknande teknik

När du besöker vår webbplats samlar vi in viss information via automatiska medel med hjälp av cookies. Cookies är små textfiler som lagras på din enhet när du besöker en webbplats. När du besöker en webbplats för första gången skickas det en cookiefil till din enhet som identifierar din webbläsare.

Om inställningarna på dina mobila enheter tillåter våra mobila applikationer att samla in platsinformation, samlar vi in denna information automatiskt. Denna Integritetspolicy reglerar hur vi använder denna information när vi associerar den med dina personuppgifter.

Observera att du kan hantera hur dina enheter kan dela platsinformation med Norwegian Reward samt hur din webbläsare hanterar cookies och relaterad teknik genom att justera din enhets sekretess- och säkerhetsinställningar. Se instruktionerna som tillhandahålls av din webbläsare eller tillverkaren av din enhet för att lära dig hur du justerar dina inställningar.

Nedan förklarar vi hur och varför vi använder cookies:

5.1 Nödvändig funktionalitet på vår webbplats

Vi använder cookies för autentiseringsändamål så att du inte behöver ange dina uppgifter varje gång du besöker Norwegian Rewards webbplats. Dessa cookies är nödvändiga för att tjänsten ska fungera korrekt. Genom att justera de tekniska inställningarna i din webbläsare kan du förhindra lagringen av och tillgången till cookies på din enhet. Observera dock att om du inaktiverar cookies kanske du inte kan använda tjänsterna på vår webbplats.

5.2 Webbanalys och statistik

Vi använder cookies för att samla in icke-personlig information om användarnas beteendemönster och för att analysera användarbeteendet. Vi gör detta för att identifiera preferenser, diagnostisera tekniska problem, analysera trender och förbättra användarupplevelsen på vår webbplats. Onlineverktyg såsom Google Analytics, Hotjar och Visual Website Optimizer används för detta ändamål.

5.3 Målinriktad annonsering

Vi använder cookies för att tillhandahålla dig målinriktad annonsering på internet. Vi använder, bland annat, Google Analytics/AdWords, DoubleClick och Facebook för annonsering, såsom displayannonser och andra remarketing-aktiviteter. Om du inte vill motta målinriktad annonsering från annonsnätverk såsom Google och Facebook, måste du söka hjälp direkt från dessa annonsnätverk genom att t.ex. ändra dina annonseringsinställningar på deras webbplatser.

Vi tillåter också tredjepartscookies från Reward-partners i Norwegian Reward, så att de kan annonsera till dig som Reward-medlem eller utesluta dig från deras annonsering om du redan är kund hos dem. Detta gäller endast Reward-partners som när som helst är synliga i avsnittet ”Tjäna CashPoints” på vår webbplats.

5.4 Kundtjänst

Vi använder cookies från LiveChat Inc., som tillhandahåller funktionalitet för vår kundtjänst på vår webbplats, såsom livechatt. Dessa cookies tillåter oss att proaktivt inleda en chattsession med dig medan du surfar på vår webbplats, och de hjälper oss även att genomföra statistik om ditt beteende på vår webbplats, såsom vilka sidor du har besökt och din totala tid spenderad på vår webbplats. Denna information används till att lättare identifiera om du befinner dig i en situation där det är mer sannolikt att du behöver hjälp.

6. Dina rättigheter

Du har rätt att begära tillgång, korrigering, begränsning och radering av dina personuppgifter som innehas av Norwegian Reward och motta en kopia av dina personuppgifter i ett strukturerat maskinläsbart format. Om du har en registrerad profil kan du när som helst uppdatera, korrigera eller radera information som du har tillhandahållit oss genom att använda vår webbplats. Förfrågningar rörande behandling av personuppgifter och åtkomstförfrågningar ska riktas till kontaktpunkten nedan.

Du har också rätt att invända mot viss databehandling och, när vi har bett om ditt samtycke till att behandla dina uppgifter, återkalla detta samtycke. När vi behandlar dina uppgifter därför att vi har ett legitimt intresse att göra det (som förklarats ovan), har du också rätt att invända mot detta. Dessa rättigheter kan vara begränsade i vissa situationer – till exempel, när vi kan visa att vi har ett lagligt krav att behandla dina uppgifter.

När vi kräver personuppgifter för att kunna tillhandahålla Norwegian Rewards förmåner till dig eller för att uppfylla lagliga skyldigheter, är tillhandahållande av sådana uppgifter obligatoriska. Om sådana uppgifter inte tillhandahålls kan vi inte hantera vårt avtalsförhållande eller uppfylla våra skyldigheter. I alla andra fall är tillhandahållandet av begärda personuppgifter frivilligt.

Dina personuppgifter kommer att behållas i enlighet med bestämmelserna i de olika artiklarna i avsnitt 3. Du kan, när som helst, radera ditt användarkonto på vår Webbplats.

7. Överföring av personuppgifter till andra länder

Överföringen av personuppgifter till ett tredje land utanför EES som inte tillhandahåller tillräckligt skydd äger endast rum om lämpliga skyddsåtgärder tillhandahålls, t.ex. av Binding Corporate Rules, ingående av EU-standardavtalsklausuler eller om mottagaren är certifierad enligt EU-US Privacy Shield. Om du har några frågor angående detta, kontakta oss genom kontaktpunkten nedan.

Norwegian Reward kan överföra aggregerade uppgifter till tredje parter (inhemska och/eller utländska) för ändamålet att förbättra eller utveckla tjänsten.

8. Integritetspolicy för tredje parter

Denna Integritetspolicy riktar sig endast mot Norwegian Rewards insamling, användning och offentliggörande av personuppgifter. Andra webbplatser som kan nås via vår webbplats har sina egna integritetspolicyer och praxisar. Våra oberoende Norwegian Reward-partners har också sina egna integritetspolicyer och praxisar. Vi uppmuntrar dig att bekanta dig med integritetspolicyerna för alla tredje parter innan du tillhandahåller dem med information eller drar nytta av ett erbjudande eller en kampanj. Även om vi försöker att endast länka till webbplatser som delar vår höga standard och respekt för integritet, är vi inte på något sätt ansvariga för innehållet eller integritetspraxisarna som används av andra webbplatser.

9. Ändringar av och tillägg till denna policy

Det kan hända att vi då och då uppdaterar eller korrigerar denna Integritetspolicy för att återspegla nya eller annorlunda integritetspraxisar, utan att meddela dig. Därför ber vi dig att granska den senaste versionen av denna Integritetspolicy.

Vi publicerar ett meddelande på vår webbplats och/eller meddelar dig på annat sätt när vi gör väsentliga ändringar i denna Integritetspolicy. Om du inte godkänner några av de ändrade villkoren måste du avbryta användningen av Norwegian Reward och radera ditt konto.

10. Jurisdiktion och tillämplig lag

Denna Integritetspolicy ska sparas för obligatorisk lokal lag, regleras av och betraktas i enlighet med Norges lagar och omfattas av icke-exklusiv jurisdiktion för Norges domstolar.

11. Så här kontaktar du oss

Kontakta oss om du har några frågor eller kommentarer om vår integritetspraxis eller denna Integritetspolicy. Du kan nå oss online eller via post adresserat till:

Norwegian Air Shuttle ASA
Att: Data Protection Officer
P.O. Box 115
N-1330 Fornebu
Norway

Om du har några olösta problem har du också rätt att kontakta dataskyddsmyndigheterna. Den relevanta dataskyddsmyndigheten är Norwegian Data Protection Authority.


Ikraftträdandedatum: 2018-05-15 / Senast uppdaterad: 2018-05-15